Sarmale cu legume si ciuperci

de Ela68 in Mancaruri de post, 24 Oct 2012 | 19233 vizualizari

 

Aceste sarmale se pot face in multe variante.Cu sau fara ciuperci, cu sau fara orez, in functie de preferinte, combinatia poate fi la indemana oricui, folosind proviziile din camara. Cine doreste, le poate incerca si cu soia, sunt la fel de bune. Fata de cele clasice, cu carne, sarmalele cu legume trebuiesc bine condimentate, in caz contrar savoarea nu va iesi in evidenta.

 

INGREDIENTE

  • 30 foi de varza acra
  • 2 buc morcovi
  • 2 buc pastarnac
  • 2 buc patrunjel radacina
  • 1 ceapa mare
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 lingurita marar uscat
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 gr nuci tocate mare (se pot inlocui cu 100 gr orez )
  • 3-4 linguri bulion
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu legume si ciuperci:

Foile de varza le am de anul trecut, le-am pastrat la congelator pe timpul verii si s-au mentinut foarte bine.

Curatam zarzavatul si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa, taiata marunt se pune la calit in uleiul incins , adaugandu-se apoi zarzavatul, sarea si piperul. Se mai lasa 10 minute la foc mediu si se pun ciupercile taiate si nucile. In cazul in care punem orez in loc de nuci, il tinem la inmuiat 10 minute in apa.

Lasam pana se evapora apa de la ciuperci , adaugam boiaua si potrivim de sare. Adaugam si patrunjelul tocat marunt, cimbrul si mararul uscat.

Lasam la racit compozitia si umplem sarmalele, avand grija la capete, sa fie rulate in interior. Cand folosim orez, acestea nu se vor infasura prea strans, astfel incat sa aibe loc sa se umfle. 

Nu prea am avut multa varza tocata pe care s-o pun la baza si deasupra, insa pentru la iarna voi reface proviziile. Acoperim sarmalele cu apa si le lasam la foc mic pana ce varza este bine fiarta.

Turnam bulionul deasupra si punem vasul in cuptorul incins pana ce se formeaza deasupra o crusta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu orez si cartofi